Top 3 postări

vineri, 3 februarie 2017

Povestea unui vin

Mediul de afaceri e impartit in doua, in cei care muncesc cinstit si rezultatele le sunt meritorii, dar sunt si cei care nu fac totul ca la carte. Mie imi place agricultura si urmaresc cu atentie ceea ce e nou, ce ajunge si pe la noi, dar mai ales imi place sa vad ca si romanii nostri pot fi vazuti ca niste exemple de catre straini.

O parte speciala a agriculturii noastre este legata de vita de vie si producerea vinului. Profitand si de variatele forme de relief de pe intinderea tarii noastre, cred ca avem paleta cea mai diversificata de soiuri de struguri, respectiv tipuri de vin. Cand totul se face cu pasiune si se urmareste sa ai rezultate pe termen lung, nu doar sa privesti doar pana la urmatorul cules, cred ca viitorul arata bine. Asta este si cazul asocierii Luchi Gerogescu Vincon, care a preluat compania si a adus-o pe un drum bun.Practic nefiind proprietar de vita de vie, compania a suferit modificari ce au facut in prezent sa aiba cateva mii de hectare de vita de vie, dar pe langa aceasta investitie in terenuri si plantari, un foarte important lucru pe care s-a pus accent a fost modernizarea procesului de obtinere a vinului si pregatirea profesionala a personalului. Sa ai oameni pasionati, care lucreaza practic de o viata in combinat, de peste 30 de ani, in conditiile in care combinatul are 50 si ceva de ani, cred ca spune totul. Avand in vedere cresterea masiva a pietei vinurilor in Romania, dar si a cresterii exporturilor vinurilor, mare accent se pune in promovarea brandului. Neavand practic un brand creat inainte de anii 2000, cand vinurile se vindeau vrac, acum compania pune accent in crearea unui brand puternic, avand in vedere mediul competitiv si inovativ.

Un aspect important cred ca tine si de ce a facut un om in viata, practic afacerile se invata de mic. Fiind o relatare ca o biografie Luchi Georgescu a povestit ca la varsta de 5 ani a vandut bujorii din curtea bunicii, cum ar veni ca aia a fost prima afacere din ascensiunea ce urma sa inceapa.

Niciun comentariu: